Sanojemme takana

Pari vuotta sitten suomalainen rakennusyhtiö julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet suomalaisista oli sitä mieltä, että rakentamisen hyvä maine on hävinnyt. Home, suunnittelun puute, laadun ja vastuun puuttuminen olivat syynä tähän. Istuimme silloin alas, sen verran pahalta se tuntui. Ala, joka merkitsee niin paljon monille, joutui katsomaan itseään peilistä. Mietimme pitkään, että jotain asialle oli tehtävä. Ei auttanut kuin kantaa oma kortensa kekoon, jotta muutos saataisiin aikaiseksi.

Mieleeni muistui sanonta saunasta:

Jos tahdot rakentaa hyvän saunan puista, ole valmis käymään läpi kymmenkertainen määrä puita, jotta löydät oikeat.

Päätimme tehdä samoin. Etsimme ne ihmiset, jotka edustivat alansa parasta osaamista ja jotka halusivat muutosta alalle. Siihen meni aikaa, mutta pikkuhiljaa löysimme ne luotettavat kaverit, jotka edustavat rakennusalan parasta osaamista – oikean valiojoukon.

Niin muodostui Pajala Yhtiöt. Meillä suhtaudutaan intohimoisesti rakentamiseen. Me haluamme rakentaa taloja, joista olemme ylpeitä, joiden seinään voimme laittaa omat nimemme. Me haluamme luoda Pajalasta brändin, joka toimii
esimerkkinä rakennusalalla.  Meillä ei pelätä pehmeitä arvoja. Me välitämme niin asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme kuin ihmisistä, jotka ovat meillä töissä. Täytyy kuitenkin sanoa, että nöyrä pitää olla sen suhteen, etteivät ne mielipiteet rakennusalasta tyhjästä ole tullut.

Alalla on selvästi mokattu ja siitä pitää oppia.

Me olemme ajatelleet asian seuraavalla tavalla: asiakkaalle pitää puhua. Ei suhmurointia, eikä hidastelua, jos on jotain korjattavaa. Käsi ylös ja myönnetään kun virhe on meidän. Sen jälkeen virhe korjataan viipymättä. Me tahdomme olla
läpinäkyviä tässä. Asiat suunnitellaan yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa alusta lähtien niin, että jokainen tietää miten edetään ja mitä halutaan. Jottei siinä vielä kaikki, niin lisää haasteita rakennusalalle tuo digitalisaatio, hiilijalanjäljen pienentäminen ja jakamistalous.

Me haluamme olla osa tätä keskustelua ja muutosta. Me olemme Pajala Yhtiöt.

Pasi Kokko

Toimitusjohtaja

040 937 9662

Pasi Hamunen

Varatoimitusjohtaja

045 207 8176

Jarkko Puhjo

Tuotantojohtaja

050 305 5578